AR: uresničevanje najbolj norih želja

Spoznajte kako lahko znotraj podjetja ustvariti učinkovita partnerstva
januar 22, 2019
Kaj pomeni, da danes živimo v VUCA svetu?
januar 29, 2019

AR: uresničevanje najbolj norih želja

V današnjem svetu digitalne revolucije prizori iz filma Matrica niso več le oddaljena fikcija. Zdi se, da lahko obogatena resničnost (ang. ARAgumented Reality) kmalu postane tudi prava resničnost za vse. Obogateno resničnost strokovnjaki opisujejo kot mešanico interaktivnih digitalnih elementov v naša realna okolja in realno življenje. Spomnite se na nedavni hit, mobilno igro Pokemon Go, ko smo bili priča pravemu valu histerije, kjer so igralci obogateno resničnost živeli v akciji. Globalno nekoč izjemno priljubljena igra je milijone otrok in odraslih v realni svet poslala na misijo iskanja virtualnih nagrad.

A kako uporabna je AR v poslovnem svetu? Podjetja se obogatene resničnosti že poslužujejo – z njo denimo skrbijo za zanesljivejše vzdrževanje strojev, zgodnje odkrivanje morebitnih napak, lažji popis sredstev, hitrejšo montažo in pakiranje kompleksnih izdelkov itd. Pametna očala, ki se povezujejo z obstoječo informacijsko infrastrukturo posameznega podjetja, so med drugim lahko tudi odlično orodje za izobraževanje oz. usposabljanje zaposlenih. »Tehnologija je zagotovila, da so relevantne informacije lahko pred nami dobesedno, da jih lahko uporabimo za delo in odločanje,« pravijo strokovnjaki za AR iz podjetja Troia, ki bodo na konferenci SDO 2019 spregovorili o upravljanju sredstev skozi nova očala.

Show Buttons
Hide Buttons

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več