Kaj pomeni, da danes živimo v VUCA svetu?

AR: uresničevanje najbolj norih želja
januar 29, 2019
Premierno: ITIL 4 z Barclayjem Raejem, enim njegovih glavnih snovalcev
januar 29, 2019

Kaj pomeni, da danes živimo v VUCA svetu?

Prižgite radio in poslušajte novice. Po petih minutah vam bo jasno, da živimo v volatilnem in negotovem okolju, kjer se politični, družbeni in okolijski pogoji ter izzivi venomer spreminjajo. VUCA je akronim, ki ga uporabljajo na ameriških vojaških akademijah (U.S. Army War College) za opis ekstremnih pogojev v Afganistanu in Iraku. Opisuje okolje, ki je volatilno, negotovo, kompleksno in dvoumno (ang. Volatile, Uncertain, Complex and Ambiguous). Zaradi hitrosti sprememb, ki jih prinaša bliskovit tehnološki napredek, se je terminologija prenesla tudi v poslovni svet.

Spodnja razpredelnica podrobno opisuje lastnosti posamezna okolja.

O vlogi, praktičnih izkušnjah in prihodnosti projektne pisarne (PMO) v VUCA svetu bo med drugim spregovoril Thiago Ayres, Global Managing Director v PMO Global Alliance, svetovalec, pedagog, angelski investitor in mednarodno priznani predavatelj s področja upravljanja, inovacij in vodenja.

Show Buttons
Hide Buttons

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več